Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Zuzana Belohorcová (48) promluvila o situaci v americkém Miami. Kvůli rabování jsou stále zavřené pláže i obchody, vláda vydala dokonce zákaz vycházení.

"Pláže měly být otevřené v pondělí, ale kvůli protestům reopening zrušili. Byly protesty v Downtown, tady je to naštěstí poklidnější, sem se nedostali. Lidé se na to připravují. Byli jsme rádi, že se to tu začíná probouzet po covidu k životu, ale vše zase zavřeli, vše je zabedněné, banky, obchody, máme zákaz vycházení po osmé hodině večer, obchod s počítači je obložený dřevem," řekla Super.cz moderátorka.

"South Beach, kde žijeme, je odkázané na turismus, bude to těžké. Byla jsem smutná, že místo toho, aby se lidé vzchopili a začali pracovat, začaly nepokoje, protesty. Myslím, že to už není ani o smrti George Floyda, už je to o něčem jiném. Masa lidí si z toho vytvořila svůj boj, rabují, devastují, co vidí a s tím naprosto nesouhlasím," vysvětluje.

Sama říká, že se k politice nechce vyjadřovat, ale kdyby Evropané v Americe žili, možná by na sociální síť nyní nepostovali černou stěnu a vnímali by situaci jinak.

"Tady policie musí být rázná a tvrdá. Tady by jim opravdu lidé skákali po hlavě. Je tu opravdu obrovská masa lidí, která je nezvládnutelná. Nesouhlasím s nějakými věcmi, ale všechno má dvě strany mince," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám