Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Andrej Hryc (70), který diváky bavil například v seriálu Ulice, má za sebou transplantaci kostní dřeně. Hryc bojuje s akutní leukemií, a jedině transplantace v kombinaci s chemoterapiemi mu může zachránit život.

„Po chemoterapii následovala transplantace kostní dřeně. Tento zákrok jsem podstoupil ve středu. Lékaři povídali, že čísla jsou výborná. Cítím se velmi dobře a rehabilituji,“ řekl Novému Času Hryc. Herec má za sebou už dvě chemoterapie a zhubl 16 kilo.

„Musím tu být ještě pár týdnů, protože nemám žádnou imunitu. Takže musím být v prostředí, kde se nemohu ničím nakazit. Nebyla jiná možnost, jen chemoterapie a transplantace,“ dodal Hryc s tím, že dárce si přál zůstat v anonymitě.

Oblíbený herec poděkoval celému lékařskému týmu za péči, které se mu dostává. A také všem dárcům krve.

„Chci velmi poděkovat všem, kteří mi byli darovat krev, protože krve je dost. Velmi pomohli mně, ale i stovkám lidí, kteří byli na to odkázáni, a i jejich jménem jim ze srdce děkuji,“ dodal herec. Dárci reagovali na výzvu ve slovenském deníku i na sociálních sítích. O pomoc prosila i Hrycova dcera Wanda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám