Hlavní obsah
Článek

Herečka Jana Fabiánová se díky seriálové roli vrátí do nemocničního prostředí, které velmi dobře zná, nejen z pohledu pacienta. V minulosti totiž pracovala jako dobrovolnice v nemocnici. Tohle období pro ni bylo důležité, jak sama říká, hodně jí do života dalo. Na druhou stranu nebylo vůbec jednoduché.

„V USA jsem několik měsíců pomáhala na LDN jako dobrovolnice, pečovatelka. Zkusila jsem si tak na vlastní kůži, jaké to je být nemocničním personálem. Můj pacient Tony měl krutou diagnózu ALS. Starala jsem se o jeho výživu, hygienu i fyzioterapii. Od té doby si mnohem víc vážím svého zdraví a obdivuji práci lékařů, sester/bratrů a pečovatelů,“ svěřila se herečka, která v nemocnicích strávila spoustu času i kvůli své mamince, která bojovala s rakovinou. I to byl jeden z důvodů, proč se rozhodla pracovat jako ošetřovatelka.

V Modrém kódu si blondýnka zahraje epizodní roli v manželském páru se svým muzikálovým kolegou, který se kromě hraní živí také jako řidič taxi. „Moje postava je seriálová manželka pana Soukala, kterého hraje Martin Pošta. Je to materialistka, žárlivá, povrchní a trochu nejistá,“ prozradila o své roli blondýnka.

Reklama

Další články

Načítám