Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Někteří z nás si ani neuvědomují, jak se náš profesní i osobní život přesouvá do kyberprostoru. Na internetu běžně nakupujeme, platíme, hledáme informace. Na sítích sdílíme naše soukromí a přes e-maily uzavíráme smlouvy. Je to ale bezpečné?

Každou sekundu odejde až 2,9 milionů e-mailů. Stejně jako pohlednice, kterou si po cestě k příjemci přečte prakticky kdokoliv, komu projde pod rukama, i e-mail si po své cestě servery a internetem najde své nechtěné čtenáře. Na naši komunikaci se pořád někdo dívá. Ale proč to dělá? Protože je jednoduše zvědavý, sleduje nákupní chování, plánuje zneužít vaši identitu nebo chce zneužít obsah komunikace. Během koronaviru případy kyberútoků vzrostly a terčem nejsou již jen velké firmy, jak bývalo zvykem.

Jak se bránit? Řešení není triviální ani snadné. Pokud si uvědomím základní potřebu bezpečí a potřebu chránit své soukromí, dělám nejdůležitější krok. Zatím nejefektivnějším řešením je upravit své chování a některá data do kyber světa neposkytovat. Tam, kde je poskytovat musím, je pak chránit.

I když nouzový stav v ČR skončil, v kyberprostoru to neplatí. Tam je třeba být ostražitý pořád. Pro své útoky hackeři využívají nejčastěji právě e-maily.

Foto: talkey.com
Česká softwarová společnost nabízí svůj šifrovací nástroj pro ochranu dat a e-mailů za symbolickou cenu. Chce tak pomoci v době zvyšujících se případů kyberútoků

Díky speciální akci Talkey můžete chránit své e-maily již za 1 Kč

Protože kvůli koronaviru případů kyberútoků přibývá, rozhodla se česká společnost Talkey nabídnout svou aplikaci za symbolickou 1 Kč. Jedním klikem zasíláte bezpečně e-maily. V ceně jsou zahrnuty také pokročilé funkce, díky kterým můžete definovat, jak s e-mailem naloží příjemce. Smažte třeba již odeslaný e-mail ve schránce příjemce nebo stanovte, kolikrát a na jakém zařízení může příjemce e-mail otevřít.

Více na Talkey.com

Další články

Načítám