Hlavní obsah
Článek

Za přínos v boji o rovnoprávnost lesbiček, gayů, bisexuálů a transgender lidí s heterosexuály dostala zpěvačka Lady GaGa (38) ocenění Hero. Ceny předávala nezisková organizace Trevor Project v Los Angeles v kině Hollywood Palladium. GaGa si tam pro svou trofej přišla a navíc prohlásila, že si jí váží více než ocenění Grammy.

„Znamená to pro mě víc než jakákoli cena Grammy, kterou bych mohla kdykoli získat,“ svěřila přítomným hvězda.

Cenu přitom zpěvačce předala rodina Jameyho Rodemeyera z New Yorku, teenagera, jenž letos v září spáchal sebevraždu kvůli šikaně. Vrstevníci ho týrali právě proto, že byl gay. Na jeho případ GaGa upozornila a oznámila všem lidem, kteří druhé šikanují a týrají kvůli vzhledu, sexuální orientaci či jinakosti, že je odsuzuje a bude proti nim bojovat.

Večera v Hollywood Palladium se účastnili také herec Josh Duhamel s manželkou zpěvačkou Fergie, zpěvačka LeAnn Rimes s manželem Eddiem Cibrianem, herec Chris Colfer, herec Darren Criss, herečka Dianna Agron a herečka Amber Riley.

Během večera vystoupili herec Neil Patrick Harris s manželem Davidem Burtkou a zpěvačky Miley Cyrus, Mary J. Blige a herečka Queen Latifah.

Ocenění dostal také herec Zachary Quinto, představitel pana Spocka v remaku filmu Star Trek a Star Trek 2. Zachary prodělal veřejný comming-out letos v říjnu právě kvůli sebevraždě Jameyho Rodemeyera.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám