Hlavní obsah
Článek

Herečku Alici Bendovou (50) nepříjemně překvapila zpráva, že v okolí jejího bydliště za Prahou řádí koronavirus.

„Dnes jsem se dozvěděla, že se v naší obci vyskytl koronavirus (asi před týdnem), žije zde cca 1400 obyvatel a známe se mezi sebou poměrně dobře. Zavolala jsem tedy na obecní úřad a zeptala se, proč nám to třeba nedali vědět přes SMS (chodí nám od OÚ zprávy všeho typu, i ty poměrně nepodstatné), bylo mi to paní starostkou potvrzeno,“ svěřila se herečka na svém instagramovém profilu.

„Takže já se ptám, myslíte, že je minimálně slušnost to oznámit obyvatelům obce, když už pomineme zdravotní rizika a to, že se tady 2 měsíce chráníme a chováme se vůči sobě i ostatním zodpovědně? “ ptá se Alice fanoušků, kteří mohou mít podobnou zkušenost.

Někteří s herečkou v názoru souhlasí, jiní se ale zastávají Krajské hygienické stanice, která rozhodla, že nebude konkretizovat stavy nakažených v obcích, aby pozitivně testovaní nebyli terčem útoků ostatních obyvatel. „Já jasně píši, že nechceme žádná jména, jen informaci, že to tu je, tak, jako ji dostali lidé v okolních obcích. Je to věc nějaké slušnosti vůči obyvatelům,“ vysvětluje v komentářích své obavy herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám