Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byl jedním z nejbližších přátel zpěváka Víti Starého, který prochází těžkým obdobím. Mluví se o psychických problémech a drogách. Bubeník Matyáš Vorda byl v kapele Mandrage Víťovým nejbližším přítelem, znali se od dětství.

Před dvěma lety se odcizili, když se Matyášovi narodila dcera. „Já jsem taky měl vždycky nejradši kamarády, kteří byli svobodní, protože šli na panáka kdykoliv a bylo jim jedno, kdy přijdou domů,“ vysvětluje.

Co říká na konec kapely a stav Víti? O spekulacích o jeho závislosti na drogách mluvit odmítá. „O tom se vůbec bavit nebudu,“ říká rázně.

Odmítá ale to, že by hvězdnou kariéru Mandrage Víťa neustál. „Není pravda, že by to jeden ustál a druhý ne, to tak vůbec není. To bych hrozně nerad, aby si kdokoliv myslel, že někdo vyhrál nebo něco ustál a někdo ne. Víťa vlastně sebral odvahu, kterou by nikdo z nás nenašel, protože jsme všichni zatížení nějakými racionálními a materiálními věcmi, což on nikdy nebyl,“ řekl časopisu Téma Matyáš.

„Má totálně otevřenou hlavu a to je věc, kterou na něm naprosto obdivuju. Já bych kapelu sám od sebe v životě nerozpustil. Přišlo by mi, že si podřezávám větev a připadá mi úplně úžasné, že on to ve chvíli, kdy cítil, že nechce pokračovat tímhle způsobem, prostě ukončil. To je strašně silné a skvělé, vlastně neuvěřitelné,“ myslí si.

„Rozpustit kapelu byla Víťova osobní nutnost,“ dodal bubeník dnes už bývalé kapely Mandrage.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám