Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dcera slovenského herce Andreje Hryce Wanda Adamík Hrycová potvrdila v sobotu, že jejímu otci diagnostikovali akutní leukémii. Hryc aktuálně podstupuje náročnou léčbu a jeho dcera se dokonce obrátila na veřejnost o pomoc. Fanoušky prosí prostřednictvím sociální sítě i slovenských médií, aby otci darovali krev.

Jak sama uvedla, v období pandemie koronaviru je dárcovství krve komplikovanější a jejímu tatínkovi, který potřebuje transfuze denně, se zjevně krve nedostává. „Prosím, pomozte, pokud můžete. V případě Corona pandemie je dárcovství krve poměrně komplikovaná aféra a mnoho dárců odrazuje. Je potřeba se hlásit, vzít casenku, podstoupit přísnější vyšetřování a proto je méně dárců. Otec musí dostávat transfuze denně, nejméně měsíc. Děkuji,“ napsala na svůj facebookový profil s tím, že otec má vzácnou krevní skupinu A1 Rh negativní, které je nedostatek.

Pro slovenský Nový čas pak upřesnila, že lidé mohou dokonce darovat krev přímo pro Hryce. „Mohou jít darovat krev na jeho jméno-Andy Hryc. Doslova se do dokumentů může napsat, že to je přímo pro něho. Potřebuje transfuzi každý den po celý měsíc.“

Zájemce o dárcovství odkázala na webové stránky slovenské národní transfuzní služby www.ntssr.sk, kde se dozví více informací. „Předem děkuji všem dobrým lidem, kteří pomohou zachránit mého otce darováním krve,“ doplnila s tím, že krev lze darovat kdekoliv na Slovensku, pokud je dárce zcela zdravý.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám