Hlavní obsah
Článek

Mladá herečka a zpěvačka Berenika Kouhoutová je na roztrhání. Dcera spisovatelky Ireny Obermannové, která napsala román Tajná kniha o mileneckém poměru s Václavem Havlem, se stala se novou hvězdou seriálu  Ulice a připravuje předvánoční koncert.

O tom, že má Obermannová dvě dcery, už sama spisovatelka psala ve svých předchozích knihách Deník šílené manželky anebo Divnovlásky. Bereniku Kohoutovou samotnou proslavila ale až role ve filmu Tatínkova holčička ze série Soukromé pasti. Při natáčení televizního filmu Andrey Sedláčkové Rytmus s patách podle předlohy Josefa Škvoreckého, kde Berenika hraje a zpívá, potkala hudební legendu Emila Viklického.

„Původně se myslelo, že herečku nazpívá zpěvačka, když jsem nesměle navrhla, že bych to mohla nahrát já, skeptický Emil nevěřil, že to budu umět. Pak jsem přišla, zazpívala a Emil začal nadšeně poskakovat po studiu,“ vzpomíná na osudové setkání Berenika Kohoutová. Mezi slavným hudebníkem a talentovanou zpěvačkou se začala rozvíjet pravidelná spolupráce a vznikla i skupina Famme Plastique.

Berenika se i nadále souběžně věnuje hraní a zpívání. Diváci ji měli možnost vidět v úspěšném muzikálu Hello Dolly!, pro Novu točí Ulici, od ledna ji uvidíme v dalším seriálu České televize Život je ples. Tam hraje dívku, která se touží, navzdory přání svého otce, stát rockovou zpěvačkou. Zahrála si také v připravovaném filmu Můj vysvlečenej deník.

„Hraní mi dává úžasnou příležitost vyzkoušet si být někým jiným, překonávat sebe samu. A zpívání mi dává pocit svobody. Můžu si hrát. Dělat si, co se mi zachce. Řekla bych ale, že hraní i zpívání má společný adrenalin, i když v každém případě trochu jiný. No a pak je samozřejmě příjemné tyto složky spojit,“ říká Berenika Kohoutová.

Bereniku bude živě možné vidět už 10. prosince, kdy na koncertě v pražské La Fabrice vystoupí s Emilem Viklickým. Slibuje, že zazní pop, jazz, písničky s Bereničnými texty a také koledy. Vzhledem k atmosféře tedy zřejmě diváci Vereniku neuvidí v jejím oblíbeném kostýmu - bublinkové fólii.

Reklama

Další články

Načítám