Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Autorka fantastického světa Harryho Pottera, spisovatelka J. K. Rowling, se rozhodla zkrátit si v izolaci čas reorganizací knihovny. O výsledek se podělila s fanoušky na sociálních sítích s tím, že šlo o „velmi uklidňující karanténní aktivitu“.

Knihy roztřídila podle barev, což zaujalo mnoho jejích fanoušků. Nové uspořádání na videu, které sdílela, zhlédlo víc než milión lidí. Jeden z nich spisovatelce sice vzkázal, že podle barev knížky třídí jen sociopati, ji to ale nevykolejilo: „Udělala jsem to poprvé a je to velmi uspokojující,“ odpověděla.

Těm, kteří na záběrech nenašli její nejslavnější dílo, pak napsala, že knihy o Harrym Potterovi samozřejmě doma má, jen v jiných částech knihovny. Plné regály, které lze vidět, jsou jen zlomkem spisovatelčiny knižní sbírky.

Při reorganizaci knih se jí povedla i jedna nepříjemnost. První italské vydání prvního dílu Harryho Pottera polila kokosovým olejem. Mrzí ji to o to víc, že jde o její oblíbený přebal, jak svěřila. „Je tak podivný. Proč krysí hlava? A proč obrovská krysa se šátkem? Ilustrátora jsem nikdy nepotkala, takže stále nevím,“ napsala.

Kromě příběhů o Harrym Potterovi má Rowling na kontě mj. „učebnici“ Fantastická zvířata a kde je najít, Bajky Barda Beedleho nebo román Prázdné místo. Pod pseudonymem Robert Galbraith píše detektivní příběhy s hrdinou Cormoranem Stikem.

Související témata:
J. K. Rowling

Reklama

Další články

Načítám