Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V jejich rodině nepadají jablka daleko od stromu. Marián Labuda ml. nese po slavném otci nejen jméno, ale i talent. Právě on si zahrál hlavní roli ve dvoudílném dramatu Anatomie zrady o Emanuelu Moravcovi.

Režisérem projektu je Biser Arichtev, producentem Vítězslav Jandák mladší. „Spolupráce s Mariánem Labudou mladším, který mimo jiné i fyzicky odpovídá svému historického předobrazu velezrádce, byla bezvadná. Jeho tatínek by na něj byl jistě velmi a právem hrdý, i když Marián ml. ztvárnil skutečně jednoho z největších zrádců a šmejdů minulého století,“ nechal se slyšet Jandák.

Dvoudílné drama natáčel štáb v Čechách, v autentických lokacích, jako jsou třeba Černínský palác, Nosticův palác, Malostranské náměstí nebo Palác Lucerna; ale také v Německu, například na Rujáně.

„Rádi bychom co nejvíce přiblížili postavu Emanuela Moravce, největšího novodobého zrádce, veřejnosti, protože si myslíme, že právě tato osobnost spojená se zrůdným nacismem v novodobých dějinách poměrně dost zapadá a my bychom neměli zapomínat,“ dodal Jandák ml.

Ve snímku se objeví celá řada dalších známých herců. Diváci uvidí například Viktora Preisse jako Edvarda Beneše, jeho tajemníka ztvárnil Pavel Kříž, v roli plukovníka Hrbka uvidí Ondřeje Vetchého, Milana Kňažka zase v roli protektorátního prezidenta Emila Háchy.

„Postava Emanuela Moravce a jeho příběh je doslova fascinující. Je to příběh o tom, jak se ze zapřisáhlého demokrata a zastánce tzv. hradní politiky a T. G. M. stane přesvědčený nacista. Cílem je ukázat tuto postavu v jiném než jen černobílém znázornění." říká Arichtev.

Reklama

Další články

Načítám