Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britská královna Alžběta II. oslavila 94. narozeniny. Buckinghamský palác při té příležitosti zveřejnil krátký video sestřih z dětství nejdéle vládnoucí panovnice. Na trůnu je od roku 1952.

Na záběrech je královna zachycená především hrající si se sestrou, princeznou Margaret, ale také ve společnosti královny matky a dalších členů rodiny a domácnosti.

K videu bylo spolu s poděkováním za gratulace a vzkazy připojeno přání všeho nejlepšího pro ty, kteří 21. dubna rovněž slaví narozeniny.

Královna Alžběta II. s rodinou na privátních záběrech z The Royal Collection Trust

Oficiální oslavy královna letos vzhledem k situaci ve světě zrušila. Narozeniny tráví s manželem Philipem ve Windsoru. Rodina by se s ní měla spojit telefonicky.

Královna Alžběta II. má čtyři děti, syny Charlese, Andrewa a Edwarda a dceru Anne, osm vnoučat (Williama, Harryho, Beatrice, Eugenii, Petera, Zaru, Louise a Jamese) a osm pravnoučat (George, Charlotte, Louise, Archieho, Miu, Lenu, Savannah a Islu).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám