Hlavní obsah
Článek

Stylista ředitelky Miss Czech Republic Taťány Makarenko (34) i jejích svěřenkyní ze soutěže krásy Sam Dolce se na nutnost nosit roušky dívá i ze své profese. "I když jsem si nikdy nedokázal představit, že budu řešit, aby se hodily k outfitu," lomí rukama.

V době, kdy musel kvůli rychlosti šíření pandemie nakvap odlétat z milánského fashion weeku, si pořídil pár trojkových respirátorů, ty by ale lidé nosit neměli, protože nesplňují požadavek "moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě". Teď už má různých designových kousků slušnou zásobu, dokonce i od Diora. "Tedy ušila je švadlena z podšívky od saka pro mě a pár kamarádů, včetně Táni," vysvětlil Sam.

"Je fakt, že teď už je dělá řada návrhářů, sám mám od Kristiany a je jich mnohem víc. Jistě se stanou aspoň v obdobích, kdy řádí různé infekční nemoci, součástí našich životů a lidé se budou chránit v MHD a veřejných prostorách," míní.

"Ale doufám, že to plošné nošení brzy skončí a všichni se sejdeme na nějakém večírku už bez zakryté tváře. Velmi nerad bych rouškami doplňoval třeba večerní šaty na ples, ať už budou sebekrásnější. Připadal bych si jako v úplně jiné zemi, než je ta naše," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám