Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americký herec Mickey Rourke není zrovna mužem, který by s přibývajícím věkem zrál jako víno. Přestože mu není ještě ani šedesát, během poslední dekády se neuvěřitelně změnil, dalo by se říci, že už si ani není příliš podobný. Důvodem může být i jeho záliba v plastických operacích, které však v tomto případě byly určitě ke škodě. Mickey oslaví šedesátku příští rok 16. září.

Herec a bývalý boxer, který se objevil v řadě úspěšných dramat, thrillerů a akčních filmů, si pravděpodobně největší slávu vydobyl snímkem 9 a půl týdne, kde ztvárnil hlavní roli po boku krásné Kim Basinger (57). Zajímavé je, že i tato herečka byla nedávno spatřena, jak s opuchlou tváří kráčí po ulicích Beverly Hills. Ještě pár dní předtím vypadala přitom úplně normálně, bylo tedy zřejmé, že si nechala minimálně vyplnit vrásky botoxem.

Rourke si po několika úspěšných filmech Bistro, Dravé ryby, 9 a půl týdne, Štamgast a Angel Heart dal s herectvím pauzu. Začal trénovat box a na deset let se stal profesionálním boxerem. Koncem 90. let se pak vrátil k filmu v několika vedlejších rolích, velký comeback přišel až s trhákem z roku 2005 Sin City. O tři roky později za film Wrestler, kde Mickey ztvárnil vysloužilého špičkového wrestlera, získal Zlatý glóbus, cenu BAFTA a byl nominován na Oscara.

Devětapadesátiletý herec byl dvakrát ženatý. V roce 1981 si vzal herečku Debru Feuer, kterou poznal během natáčení filmu Hardcase. Manželství vydrželo osm let. Jeho druhou manželkou se stala opět herečka Carré Otis, s níž pro změnu hrál v eroticky laděném snímku Smyslná orchidej. Jejich čtyřleté manželství skončilo rokem 1998. Rourke nyní již druhým rokem chodí s ruskou modelkou Anasrassijou Makarenko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám