Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Doma už se trochu nudí, takže Petra Černocká (74) byla vlastně ráda, když jsme se za ní vypravili na návštěvu do karantény, kterou dodržuje v malém pražském domku se zahrádkou. "Zatím mám tolik práce kolem domu, že jsem tedy nestihla přečíst ani jednu knížku," smála se.

Zpěvačka hodně vaří, jako asi všichni také uklízí a stará se o zahrádku. "Zatím jsou to různé kytičky, ale chtěla bych založit i bylinkový záhonek," plánuje. Hodně také maluje. Ostatně i zahradní domek, který uvidíte mj. v našem videu, si ozdobila sama.

To, že by hrozila mezi ní a manželem Jiřím Pracným ponorka, když jsou stále spolu, prý nehrozí. "Jednak jsme spolu vlastně pořád, protože já jsem zpěvačka a on kytarista, takže spolu i vystupujeme. Navíc si občas zajede na chalupu kvůli údržbě, takže si od sebe na chvilku odpočineme," vysvětlila.

A jak to Petra vidí s vystupováním, až se začne rozvolňovat a mohly by být třeba i koncerty pro padesát osob? "To záleží spíš na pořadatelích, jak to vybalancují. Ale brzy to podle mě nebude. Máme hodně kontaktní povolání a to riziko tady vždycky bude," míní.

Že by sama onemocněla, se nebojí. "Daleko větší strach mám o svoje ještě starší kamarády nebo rodinu, o vnučku, protože už se budou otevírat školy. Strach o sebe zakódovaný nemám. Mám pocit, že kdyby došlo i na promoření mé osoby, tak vzhledem k tomu, že nemám zatím diagnostikovanou žádnou jinou chorobu, byla bych mezi těmi uzdravenými. I mezi seniory je to procento dost vysoké," je přesvědčená Petra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám