Hlavní obsah
Článek

Nela Slováková (34) musí během karantény řešit závažné problémy. Brněnská podnikatelka se rozhodla prodávat na svém e-shopu roušky, které podle jejích slov obsahují aktivní stříbro. K rouškám svým sledujícím na Instagramu poskytla k nahlédnutí dokument z testování látky s aktivním stříbrem, údajně z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Ta se však od dokumentu distancovala.

„Protokol z měření nevznikl na základě žádné oficiální objednávky evidované v systému Univerzity a není oficiálním dokumentem. Došlo k neoprávněnému zneužití razítka ústavu fyziky a materiálového inženýrství, které není dle vnitřních norem ani platné,“ napsala Super.cz Petra Svěráková, mluvčí Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Ta se chystá podnikat další právní kroky.

To není jediný problém, kterému musí Slováková čelit. Se způsobem komunikace a řešením objednávek, jejich doručováním a stornováním, nebyli zákazníci spokojení a podle FTV Prima dali přes 200 podnětů na Českou obchodní inspekci. Ta se nyní případem zabývá, roušky bude sama testovat, zda odpovídají popisu, který podnikatelka uvádí na svém profilu, a stížnosti dále prošetřovat.

Na svůj instagramový profil si Slováková v úterý večer dala prohlášení: „Přeposíláte mi archiv z FTV Prima z dnešní reportáže… Dle mého má někdo opravdu dlouhé prsty a šikana mé osoby nabrala naprosto fatální obrátky!! Prozatím mě nikdo z institucí nekontaktoval se zájmem o předložení jakýchkoliv dokumentů týkajících se roušek, které máme pro tyto případy připravené. Jde o veškeré dokumenty, faktury nebo potvrzení výskytu iontu z aktivního stříbra v našich rouškách. O reportáži bohužel nic nevím, opět mě nikdo nekontaktoval, nezjistil si žádná reálná fakta a nechtěl po mně nebo firmě šijící mi roušky nic k nahlédnutí nebo vysvětlení,“ tvrdí.

K protokolu, od kterého se univerzita distancovala, pak uvedla: „Průběžný protokol z měření jsme v žádném případě nefalšovali ani jsme nevytvářeli žádná falešná razítka – tento fakt máme taktéž připravený pro dané instituce s ohledem na události předchozích dní. Po domluvě s univerzitou byly instagramové příspěvky staženy a smazány na obou stranách. I přesto byl protokol zveřejněný v dobrém úmyslu pro vás kupující. Věřím, že pravda zvítězí, tak jako tomu má být. Pro tento moment se k dané situaci nemohu dál vyjadřovat z důvodu právních kroků a pracovní vytíženosti.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám