Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jen krátce poté, co manželka amerického písničkáře a skladatele Johna Prineho Fiona Whelan Prine fanoušky informovala, že jeho stav je po převozu do nemocnice s podezřením na koronavirus stabilní, přišla smutná zpráva. Hudebník podlehl komplikacím způsobeným koronavirem, uvedla jeho rodina. Bylo mu 73 let.

Prine byl hospitalizovaný 26. března s příznaky nemoci Covid-19. O čtyři dny později jeho žena na sociální síti napsala, že je na ventilátoru, ale stabilizovaný. „To není to stejné jako zlepšení. Pro Covid-19 neexistuje léčba. Potřebuje naše modlitby a lásku - stejně jako tisíce dalších, jejichž stav je kritický,“ upřesnila. V úterý 7. dubna držitel čtyř cen Grammy v Nashvillu zemřel.

V roce 1998 Prine podstoupil operaci, při níž mu lékaři odstranili tumor v krku, v roce 2013 mu kvůli rakovině odstranili část jedné plíce.

Prine vyrostl při poslechu country hudby, na kytaru se začal učit od dědečka a bratra už jako teenager. To stejné platilo pro psaní textů. K jeho nejznámějším skladbám patří Illegal Smile, Sam Stone, Unwed Fathers nebo Jesus, the Missing Years.

Reklama

Další články

Načítám