Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Loučení po třech letech. Diváci vídali Mariku Procházkovou pravidelně na obrazovce v Modrém kódu. Herečka se rozhodla ze seriálového vlaku na vlastní žádost sama vyskočit a poprosila scenáristy, aby její dějovou linku ukončili. Její kolegové se tak s protagonistkou doktorky Vali Slavíčkové museli rozloučit. Dojemný odchod s květinami a šampaňským probíhal ještě před tím, než se seriál kvůli koronaviru přestal natáčet.

„Upřímně řečeno, já už jsem nechtěla trávit tolik času v nemocnici, protože si to nosím domů, neumím to dělat jen technicky. A stonala mi i babička, takže jsem hodně času trávila i v opravdové nemocnici,“ uvedla jako hlavní důvod k ukončení působení v seriálu sympatická herečka. Scenáristé nechali její postavu odjet pryč z Rubavy, ale jak každý herec moc dobře ví, každá role, která v seriálu neumře, se může v budoucnu vrátit.

Na posledním natáčení Procházkové se s ní rozloučila řada kolegů. „Musím odchod Mariky brát s humorem, protože nic jiného mi nezbývá. Pro mě to ale není ani konec Vali v seriálu, a není to samozřejmě ani konec našeho přátelství, tím to naopak všechno začíná,“ řekla Sabina Laurinová. Ani Ondřej Rychlý to neprožíval. „Protože vím, že Mariku budu potkávat v divadelním prostředí, je to moje kamarádka. Ale je mi to samozřejmě líto, protože Marika patří mezi nejpozitivnější lidi tady na place,“ uvedl.

Reklama

Další články

Načítám