Hlavní obsah
Famous
Článek

Neskutečnou aroganci projevila střední škola Milton Hershey v Pensylvánii, která odmítla třináctiletého chlapce ke studiu proto, že je HIV pozitivní. Vedení školy se bojí, že je chlapec „nebezpečný“ pro své spolužáky. Případ rozhořčil také herečku Miu Farrow, která se do něj osobně vložila.

„Nemůžeme poskytnout vše potřebné studentům s chronickými infekčními chorobami, kteří představují přímou hrozbu pro zdraví a bezpečí druhých,“ prohlásila zástupkyně školy Coonie McNamar, která tak projevila naprostý nedostatek vědomostí o viru HIV a jeho přenosu.

Je smutné, že zrovna vzdělávací instituce šíří takové nesmysly o viru HIV a chorobě AIDS. Je to sice infekční choroba, ale přenosná pouze krví či tělními tekutinami přímo do krve či sliznic druhého člověka. S chlapcem by si tak spolužáci museli vyměňovat injekční stříkačky, krev či s ním přímo souložit. I kdyby se chlapec zranil a tekla mu krev, museli by ji jeho spolužáci polykat či si ji přikládat na vlastní otevřené rány, aby se nakazili.

„Ostuda patří škole Milton Hershey v Pensylvánii, která odmítla třináctiletého chlapce jen proto, že je HIV pozitivní,“ rozzlobila se Mia Farrow.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám