Hlavní obsah
Článek

Má českou maminku a vietnamského tatínka stejně jako moderátorka Monika Leová (32). Herečka a kaskadérka Michaela Dinhová jim vděčí za svůj exotický vzhled, díky němuž má přezdívku česká Lucy Liu.

„Ačkoli jsem vyrůstala v Čechách a mám dokonalou češtinu, díky taťkovi umím dokonale napodobit vietnamský přízvuk, což často využívám nejen pro pobavení přátel, ale také právě při hraní,“ prozrazuje Míša.

Začínala jako komparzistka a při natáčení Tří mušketýrů z dílny britské BBC si jí všimli šermíři a kaskadéři z jejich produkce. Nyní patří mezi obsazované kaskadérky a často ji nevědomky vidíte nejen například v seriálu Modrý kód, kde už stihla spadnout ze střechy, přejelo ji auto, hořela či spadla ze schodů. „Díky své drobné postavě často dubluju i děti a stařenky, takže při natáčení vznikají opravdu vtipné situace,“ dodává Míša.

Tu můžete také každé pondělí vídat na Prima COOL v seriálu Po hlavě, kde hraje drsnou Hop, která ale skoro nepromluví. „To pro mě bylo naprosto nejtěžší! Jsem jak blecha a nezavřu pusu, takže když jsem nesměla nic říkat, ani se moc hýbat či jakkoli používat mimické svaly, doslova jsem trpěla,“ směje se Míša.

Z jejího pohledu mrazí a člověk by jí opravdu nechtěl odporovat. Tomu odpovídají i fotografie, na nichž se tato ve skutečnosti velice milá a usměvavá dívka stylizovala do gejši bojovnice. Ostatně bojové sporty dělá i mimo kaskadérství.

Zajímavostí je, že Míša není odkázaná na to, aby se živila pouze těmito profesemi. Mimo herectví a kaskadérství se věnuje výškovým pracím, takže neustále balancuje na střeše, římsách či visí na laně desítky metrů nad zemí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám