Hlavní obsah
Článek

Vévoda (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu k poslednímu březnu končí v dosavadních funkcích předních členů britské královské rodiny a ztratí své královské tituly HRH (Jeho/Její královská Výsost). V pondělí večer Harry a Meghan na sociálních sítích zveřejnili zprávu, jíž se rozloučili s fanoušky.

V postech jim poděkovali za podporu a inspiraci a připojili vzkaz k současné situaci ve světě.

„Jak všichni cítíme, svět se teď zdá mimořádně křehký. Ale jsme přesvědčení, že každá lidská bytost má potenciál a příležitost udělat změnu - jak teď vidíme po celém světě, ve svých rodinách, komunitách a u těch, kteří jsou v první linii - společně se můžeme vzájemně zvednout a uvědomit si plnost takového slibu,“ píší Harry a Meghan.

„Nejdůležitější je teď zdraví a štěstí všech lidí po celém světě a nalézt řešení mnoha problémů, které jsou důsledkem této pandemie,“ dodali s tím, že i když už „tady“ (na profilech) možná nebudou vidět, jejich práce bude pokračovat.

„Těšíme se na brzké opětovné navázání kontaktu. Jste skvělí! Do té doby se opatrujte,“ rozloučili se Harry a Meghan.

Komentovat jejich posty nelze, za nedávný, jímž se zapojili do osvěty ohledně koronavirové pandemie, sklidili velkou kritiku. Vévodskému páru lidé vyčítali přesun do Kanady, opětovně také náklady na rekonstrukci Frogmore Cottage nebo výdaje za ochranku.

K těm se naposledy vyjádřil prezident USA Donald Trump, který na Twitteru uvedl, že Spojené státy americké nebudou platit za zajištění ochranky pro vévodský pár. Ten o ni nežádal. Manželé nejprve pobývali částečně v Kanadě a ve Velké Británii, nyní se ale podle informací zahraničních médií přesunuli do Los Angeles.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám