Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po uzavření hranic a zrušení leteckého spojení měla celá řada Čechů problém vrátit se ze zahraničí do vlasti. Do této skupiny patří i Natálie Kotková (30). Blogerka a držitelka titulu Česká Miss World 2016 si musela nedobrovolně prodloužit dovolenou v Dominikánské republice.

„Jeden den jsme se večer dozvěděli, že se druhý den brzy ráno zavírá ostrov a nikdo nemůže přiletět ani odletět. Někdo to stihl, ale já i přes koupi nových letenek nechtěla riskovat uvíznutí na letišti někde po cestě. Tak jsem zůstala, protože jsem od ambasády věděla, že může být nějaký repatriační let,“ vzpomínala v rozhovoru pro Super.cz modelka.

Během surfařské dovolené se necítila ohrožená novým typem koronaviru. „Ohrožení koronavirem jsem necítila, nebyla to riziková oblast po dobu, kdy jsem tam byla. Vláda na ostrově však brala opatření zodpovědně a byly tam omezené vycházky nebo zavřené obchody,“ říká.

Kotková a další lidé, s nimiž na ostrově pobývala, se snažili nařízení dodržovat. „Udělali jsme si vlastní karanténu a nikam jsme mezi jiné lidi nechodili. Hodně jsme řešili hygienu, roušky a podobně, stejně jako téměř všude po světě. Jídlo jsme si nakoupili dopředu v den, kdy jsme neodletěli, a naštěstí nám vystačilo,“ říká.

Natálie se spolehla na pomoc českého Ministerstva zahraničních věcí a v neděli se vrátila domů repatriačním letem. V Dominikánské republice strávila navíc osm dní. „S českou ambasádou v Dominikánské republice jsme byli celou dobu v kontaktu. Musím je pochválit, jak s námi komunikovali a snažili se sehnat let co nejdříve,“ uvedla s úlevou po návratu Kotková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám