Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tanečník Marek Dědík (41), kterého diváci znají ze StarDance, kde tančil například s Pavlou Tomicovou (61) či Jitkou Schneiderovou (51), se už brzy stane dvojnásobným tatínkem.

Už teď ví, že kvůli opatřením proti šíření koronaviru, bude u porodu chybět. „Máme pár týdnů do porodu. A kvůli situaci, která nastala, nevíme, kde se naše dítě narodí. Protože teď trávíme dost času u mých rodičů na Moravě. Ale už teď víme, že já u porodu budu chybět,“ řekl Super.cz Dědík, jenž má s manželkou Terezou ještě dvouletého syna Bertrama.

Pavla Tomicová a Marek Dědík ve StarDance.

Ač se řada tatínků proti opatření brání a u porodu nechce chybět, Dědík opatřením rozumí. „Na jednu stranu mě to moc mrzí, jelikož při prvním porodu jsem byl celou dobu s manželkou a podporoval ji. Prožívali jsme vše společně a narození Bertrama Josefa byl jeden z nejkrásnějších společných okamžiků, co jsme spolu prožili,“ nechal se slyšet Dědík. A jeho manželka s ním souhlasí.

„Je mi to líto, ale naprosto souhlasíme s nařízením, které vláda vydala, protože pokud se na to dívám jako rodič, tak si nejvíc přeji, aby se o mě při porodu postaral naprosto zdravý personál a nebála jsem se nákazy u sebe nebo dítěte, a také bych nerada, aby došlo k nákaze celého personálu, protože, kdo jiný by měl být víc ochráněn než zdravotnický personál, který vám má poskytnout stoprocentní péči v těchto náročných dnech,“ míní Tereza Dědíková.

Někteří rodiče ale nařízení nesou velmi těžce. „Chápu, že každý má v této situaci právo na naprosto odlišný názor. My se těšíme na další dítě i v téhle těžké době. Společně to dáme,“ uzavřel Dědík, který se s manželkou nechá překvapit a zatím neví, zda se Bertram dočká bratříčka, nebo sestřičky.

Souhlasíte s opatřením proti šíření koronaviru, které zakazuje tatínky u porodu?
Ano
88,3 %
Ne
11,7 %
Celkem hlasovalo 20952 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám