Hlavní obsah
Článek

Milovníci filmů z 80. let mohou jásat, vyjednávání o natáčení Diskopříběhu 3 je totiž v plném proudu a pokračování oblíbené dvoudílné série v hlavních rolích s Ladislavem Potměšilem a Rudolfem Hrušínským nejml., se má spojit i se neméně úspěšnými Kamarády do deště! Kromě již zmíněné dvojice filmového otce a syna Horáčkových by si tak společně měli Potměšil s Hrušínským zahrát i s tehdejšími idoly ženských srdcí Lukášem Vaculíkem (61) a Sagvanem Tofim. Celým Diskopříběhem 3 by navíc měla znít hudba Michala Davida (63).

Podle deníku Blesk se však na třetím pokračování Diskopříběhu nebude režisérsky podílet Jaroslav Soukup, který se mistrně ujal prvních dvou dílů z roku 1987 a 1991 i obou Kamarádů do deště. Tvůrci filmu by rádi přemluvili Filipa Renče. Vše však nyní záleží na Soukupovi a na tom, za kolik prodá práva k filmu a zda se podaří získat do filmu nejen Renče, ale i všechny zmiňované herce.

Jelikož by mělo jít o retro a ne výpravu ze současnosti, náklady na natáčení se značně prodraží. Počítá se až se 35 milióny korun. Nejvíce by se však na další Diskopříběh těšil Michal David, který by na nové hudbě k filmu, kde by byla zachována nezapomenutelná úvodní píseň, pracoval podle svých slov dva až tři měsíce. Scénáře by se měl ujmout Mirek Vaic, který pracoval na Kamarádech do deště.

Reklama

Další články

Načítám