Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Muzikálový zpěvák Laco Hudec Šubrt, jehož známe mj. jako homosexuálního upíra z muzikálu Ples upírů, žije ve Vídni se svým manželem Pavlem, který tam má vysoký post v jedné mezinárodní korporaci. Během epidemie jsou doma, Pavel má home office, Laco začal jako jeden z prvních šít roušky, které posílá pouze za poštovné.

Celý den ale u šicího stroje netráví, i když naplánoval pro zájemce i online kurz šití, který začíná už tuto sobotu. Začal se učit hrát na ukulele, pravidelně cvičí a snaží se všelijak zabavit v bytě, který s manželem téměř neopouštějí.

"Vyjídáme mrazák, nepotřebujeme ani do obchodu. Chodíme jen večer na poštu posílat balíčky, naštěstí je tam na ně určený box, takže nepřijdeme téměř s nikým do kontaktu. Tady kromě nás roušky skoro nikdo nenosí, ale ulice jsou skoro prázdné, bez lidí," popsal nám.

Aby jim úplně "nehráblo", vymysleli s partou přátel i zajímavou kulturní aktivitu. "Díváme se společně, ovšem každý zvlášť ve svém domově, na představení Vídeňské opery. Oblékneme se, jako bychom opravdu do divadla šli. Pánové jsou ve smokingu, dámy v krásných šatech a špercích, večerně nalíčené a online to sdílíme," vyprávěl.

Doma začali také s dlouho odkládaným malováním. "A protože zrovna malujeme ložnici, tak jsme vytáhli stan, ve kterém spíme v obýváku. Sice máme hostinský pokoj, kam bychom se mohli uložit, ale říkali jsme si, že by to taky mohlo být zajímavé zpestření," smál se Laco.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám