Hlavní obsah
Článek

Doslova za pět minut dvanáct se konala jedna z posledních velkých veřejných akcí. Galavečer výročních cen České filmové a televizní akademie Český lev se první víkend v březnu konal krátce předtím, než nastala tvrdá opatření proti šíření koronaviru.

V improvizovaném ateliéru v zákulisí Rudolfina vzniky exkluzivní portréty oceněných umělců a tvůrců, kteří si letos odnesli křišťálovou sošku lva.

Zapózovala například Klára Melíšková (52), Jiří Schmitzer, Tereza Ramba (34) či režisér Václav Marhoul. Autorkou fotografií je známá fotografka Lenka Hatašová.

„Není bez zajímavosti, že na vznik jednotlivých portrétů jsem měla vždy jen pár minut. Ocenění ke mně přicházeli rovnou po převzetí ceny z pódia a rychle se museli vracet zpátky do hlediště.", popisuje dramatický průběh vzniku portrétů jejich autorka.

„Takové podmínky mají během přímého televizního přenosu nejen pro mě svá úskalí, navíc v případě, pokud chcete, aby každá fotografie byla aspoň trochu jiná. Pozitivem byl ale stav, ve kterém ke mně držitelé čerstvého Českého lva přicházeli. Jejich radost a euforie z některých fotografií myslím doslova čiší," dodává fotografka, které s focením snímků pomáhala její kolegyně Monika Navrátilová.

„Bez její pomoci bych takový nápor zvládala jen těžko. Rychlostí blesku jsme měnily nasvícení i objektivy fotoaparátu. Podobný adrenalin člověk nezažívá každý den. Osobité portréty oceněných hvězd pořizují renomovaní fotografové během Oscarů i Zlatých glóbů, viděla jsem jejich skvělé práce a moc mě těší, že můžu něco podobného pro tak prestižní událost vytvořit i já," dodala Lenka Hatašová.

Reklama

Další články

Načítám