Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečky Michaela Badinková (45) a Ljuba Krbová se rozhodly také přiložit ruku k dílu a využít volného času, který teď při přerušení natáčení seriálů a pozastavení činnosti divadel mají - k šití roušek. Ty pak předaly prof. MUDr. Antonínu Pařízkovi v pražské porodnici U Apolináře.

Když se herečky dozvěděly o naléhavé potřebě porodnice, neváhaly. Zatímco Badinková na výrobě spolupracovala se sousedkou a kamarádkou Petrou Jaškówovou a partnerem Honzou, Krbová šila doma sama. Obě herečky k výrobě využily povlečení.

„Neměla jsem stroj, takže první jsem šila v ruce. Zjistila jsem, že sousedka má stroj, a tak jsme se dohodly ještě s kamarádkou Petrou Jaškówovou (manželka herce Roberta Jaškówa – pozn.) a rozdělily si úkoly. Jedna měřila a stříhala, druhá žehlila a třetí to spíchla a můj Honza včera vázal gumičky. Na dnešek jsme jich ušily padesát a budeme pokračovat, protože je jich pořád nedostatek,“ popsala Badinková.

To Ljuba Krbová je „osamělá švadlenka“, jak sama sebe nazvala. „Šiju po večerech. Neff (manžel, spisovatel Ondřej Neff – pozn.) pustí film, sedne si ke mně a já si sednu ke stroji. Před rokem jsem přemýšlela, že ten stroj už vyhodím, ale teď jsem ráda, že jsem to neudělala,“ vypráví herečka, která na roušky obětovala povlečení vnuka Eliáše.

„Když jsem mu kupovala nano povlečení, vůbec jsem netušila, jaký poklad kupuju. Rozstříhala jsem ho a ušila z něj dohromady možná stovku roušek. Nejsem velkovýroba, stihnu tak sedm roušek za večer, ale jsem ráda, že jsem i několika kusy mohla přispět,“ dodala Krbová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám