Hlavní obsah
Článek

Lucie Gelemová (41) udělala pro svého partnera Felixe Slováčka (80) to nejlepší, co mohla. Známý hudebník už ve svém věku patří do rizikové skupiny osob, které by nákaza koronavirem mohla ohrozit.

Už před 14 dny proto odjeli na chalupu do jižních Čech, kde společně hospodaří, chodí na procházky do lesa a relaxují na čerstvém vzduchu. Chalupa patří rodičům Lucie Gelemové a výtvarnice zde s Felixem obývá polovinu stavení.

„Jsem rodačka z Českých Budějovic a Třeboňsko považuji za nejkrásnější kraj na světě. Kraj mého dětství. Rádi zde zůstaneme bydlet, jak to bude situace vyžadovat. Starám se tady o Felixe, ráda mu peču a vymýšlím recepty. Vařím, peru, uklízím, zútulňuji, je to klasika jako v Praze, akorát tady na chalupě si to více užívám,“ řekla Super.cz Gelemová, která se už s Felixem připravuje na Velikonoce.

Zveřejnila i video, jak sází velikonoční travičku, na dalším pak ukázala, jak umí rozesmátý hudebník přiložit ruku k dílu a pomáhá Lucii s pečením.

Felix Slováček pomáhal v kuchyni. A moc se těšil, co mu Lucie upeče za dobroty.

„Pomáhá mi i s prací na zahradě. Myslím si, že si takový odpočinek zasloužil, a je vidno, že tady kvete. Má ovšem obavu, aby nevykvetl moc, a tak každý den cvičí,“ smála se Gelemová, která s Felixem chodí i na dlouhé procházky.

„Chodíme do hlubokých lesů na 2-3 hodiny i se psy. Kdybychom někoho náhodou potkali, máme šály a roušky, tady je ovšem opravdu liduprázdno,“ vysvětlila Gelemová, že je Slováček opravdu v bezpečí.

Oba dva přitom nezapomínají ani na své profese. Slováček přišel kvůli opatřením proti koronaviru o všechna plánovaná vystoupení.

Ač je to zkušený hudebník, pravidelně cvičí na klarinet i soprán saxofon. A Gelemová coby výtvarnice maluje a vyrábí i keramiku.

„Je tady tvůrčí prostředí. Jezdíme sem pravidelně po celý rok, já i sama. Jsem tady šťastná a Felix to tu má rád,“ uzavřela Gelemová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám