Hlavní obsah
Článek

Se svým partnerem Guyem jsou doma jako dva poustevníci. V době karantény je návrhář Osmany Laffita (58) zavřený doma na bývalé hvězdárně v Nižboru. Stejně jako řada dalších návrhářů se snaží pomáhat tím, že šije roušky.

"Zvládneme jich ušít tak sto denně, ještě je zdobíme kamínky, které nažehlujeme, aby byly hezké," svěřil Osmany, který roušky poskytuje potřebným zdarma. "Dostali je například v domově důchodců v Berouně, nějaké jsme poslali i zdravotním sestřičkám," doplnil jeho partner, který do bližších lokalit roušky rozváží.

Nežijí ovšem jen přítomným okamžikem a karanténou, ale plánují i budoucnost. "Mám v hlavě spoustu nových návrhů, ale realizovat je budu, až bude čas. Možná bychom mohli dělat i dezinfekce, čekáme na povolení, lahvičky máme," doplnil.

Osmany Laffita a jeho bydlení

Jeho partner Guy se vyhlídkou na to, že s cestováním bude na nějaký čas utrum, zase rozhodl rozšířit domácí zvířenu. Chce začít chovat holuby. "Už mám objednaný holubník," pochlubil se.

"No a snad oslavíme i příchod jara. Doufáme, že přijde už brzy čas, kdy budeme moct domů pozvat známé a udělat večírek. Zatím jsme opravdu jako dva novodobí poustevníci," uzavřeli.

Reklama

Další články

Načítám