Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mohli jsme ji vídat jako tiskovou mluvčí TV Nova, ovšem před pár lety se rozhodla dát Česku vale a s přítelkyní se odstěhovala na Srí Lanku, kde letos v zimě otevřela vlastní turistický resort Simple Peace v Tangalle. Horší dobu si Johana Arletová, dříve Brzobohatá vybrat nemohla.

Provoz se ani nestačil rozběhnout, když přišla celosvětová pandemie, která se samozřejmě dotkla i ostrova v Indickém oceánu. Srí Lanka zavřela hranice, zrušila i dubnové parlamentní volby a v některých oblastech je omezen volný pohyb obyvatel.

To nám potvrdila i Johana. "Máme zákaz vycházení. Je štěstí, že máme velký pozemek. Ubytovali jsme i několik Čechů, ať karanténu přečkají u nás," napsala nám.

Zhoršuje se i zásobování. "V obchodech není zelenina, dochází sůl a mléko. Jinak je to zatím v pořádku," svěřila. "Já vymyslela šití roušek pro vesnici a měla jsem za bránou asi 60 lidí. S tou jejich horkou krví to bylo trochu složitější, ale dala jsem to. Jen si říkám, že když nesmíme ven, tak co budou jíst ti psi na ulicích," dodala.

Reklama

Další články

Načítám