Hlavní obsah
Článek

Dříve bývala večírkovou princeznou, ale ty doby jsou dávno minulostí. Teď si Agáta Hanychová (38) víc než kdy dřív uvědomuje, že nejcennější je čas strávený s dětmi. Svým ratolestem také věnuje veškerou svou pozornost, protože s nimi zůstala sama. Navzdory tomu si ale matka devítiletého Kryšpína a dvouleté Mii nezoufá, ani když je zavřená škola. Nápadů, co s nimi dělat, má totiž na rozdávání. I proto se o ně dělí v novém pořadu Spolu doma internetové televize.

Hned v prvním díle se Agáta projevila jako praktická a zodpovědná samoživitelka. Vrhla se totiž na výrobu tolik potřebných roušek a do celé akce zapojila i své příbuzné, kromě syna Kryšpína také tetu. „Roušky zatím vyrábíme pro vlastní potřebu. Ráda bych ukázala nejen svým dětem, ale i všem ostatním lidem, jak je důležité je nosit a jak jednoduché je vyrobit. Není divné roušku mít, je divné chodit bez ní,“ vysvětluje Hanychová své pohnutky k natočení epizody.

Agátin syn Kryšpín už je školák, a tak modelka nesmí zanedbávat ani pravidelné procvičování základních předmětů. „Nejtěžší na učení se s Kryšpínem je zabavit mladší dceru. Z toho důvodu jsem Mie vyrobila také sešity, aby psala úkoly s námi. Je to skvělé, cítí se důležitá a sama nabádá bratra, aby se šel učit. Výroba sešitu pro tak malé dítě je jednoduchá, stačí sešívačkou sešít pár listů a je hotovo,“ popisuje Agáta osvědčenou rodičovskou taktiku.

„Ze všeho nejdůležitější je harmonogram. Ráno normálně vstát, vyčistit si zuby, převléknout se a netrávit den v pyžamu,“ radí moderátorka.

Agáta nepatří mezi příliš direktivní rodiče. „Synovi dovoluji tablet, kdykoli chce. U nás platí to, že čím víc mu ho dovoluji, tím méně ho pak zajímá. Myslím si, že v dnešní době tablet k dětem patří, a nevidím na tom nic špatného, pokud se užívá k edukaci a zábava má jasné hranice,“ upřesňuje Agáta, která inspiraci, jak se společně zabavit, čerpá hlavně z dětství.

„Má matka se vždy snažila s námi vymýšlet různé aktivity a v tom je mým vzorem. Například když jsem se nemohla naučit vyjmenovaná slova po B, vymyslela mi na to skvělou básničku. Byl bydlel obyvatel v bytě v příbytku měl nábytek a byl pěkný dobytek,“ uzavírá Hanychová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám