Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lidé si začínají uvědomovat, jak je aktuální situace rozšíření nákazy novým typem koronaviru vážná. O osvětu se snaží i známé tváře.

Příkladem jde i Gabriela Partyšová (45) a Pavel Svoboda ve Snídani s Novou. Však je to také jediná ze tří dvojic Snídaně s Novou, která není odstavena v domácí karanténě, a může pořad moderovat.

Ještě před pár dny si roušku sundávali aspoň na rozhovor. „Roušku bychom měli používat všichni, kteří pracujeme a dodržovat nařízení kolem hygieny. My v televizi sundaváme roušky na rozhovory s lidmi, kteří se snaží diváky informovat o nově vznikajících událostech kolem koronaviru,“ říká Gabriela a dále dodává: „Zároveň mapujeme například on-line vyučování dětí a spousta dalších témat a informací, které divákovi přinesou možná i trochu zklidnění. Je to pro nás náročnější práce, ale věříme, že informovanost je potřebná.“

Nyní už ve Snídani ochrannou pomůcku nesnímá z tváře vůbec. Stejně jako moderátoři jiných pořadů. Na veřejnosti je totiž jejich nošení povinné. „Je to zvláštní pocit, který si v televizi nepamatuju," říká.

Pro Partyšovou je nyní o něco náročnější kombinovat práci a o péči syna. „Můj syn Kristián má už od minulého týdne v česko kanadské škole online vyučování ve dvou jazycích. Má doma tedy svoji učebnu, ve které dělá i pokusy a vidí celou dobu učitele i své spolužáky,“ říká Gábina, která svého syna nechce připravit ani o přestávky, které děti milují.

„O přestávkách spolu hrajeme ping- pong v garáži a chodíme ven na zahradu vyvětrat hlavu,“ říká Gábina Partyšová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám