Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Přemýšlíte o změně operátora a chcete se vyhnout nepříjemnostem s přenosem čísla? Od 1. dubna vstupuje v platnost novela, která přináší možnost přechodu k jinému operátorovi zcela zdarma, ale také spoustu novinek a výhod pro všechny.

Převod čísla do 2 dnů, žádné sankce

Platíte nevýhodný tarif, nejste spokojeni se svou smlouvou nebo celkovým přístupem operátora? Zatím klienti neměli mnoho možností, jak změnit svého poskytovatele služeb bez dlouhého vysvětlování, přemlouvání, v horších případech také vidiny nepříjemných sankcí. Novela zákona o elektronických komunikacích nabízí zcela jiné podmínky.

Od 1. dubna 2020 můžete přenést telefonní číslo k jinému operátorovi zcela zdarma. Zkracuje se původní 10 denní lhůta na převod vašeho čísla. Celý proces musí nově proběhnout do 2 pracovních dnů od předání žádosti na přenesení čísla. Za zrušení závazků potom nezaplatíte nic nebo maximálně 5 % ceny ze zbývajících plateb při smlouvě uzavřené na dobu určitou.

Proč změnit operátora? Můžete si vybrat podmínky na míru 

V dnešní době všichni velcí operátoři nabízejí tarify většinou s neomezeným voláním. Pokud ale nejste student ani senior nebo nevyužíváte služební telefon, ceny kolikrát atakují a mnohdy i překračují hranici 1000 Kč, což se vám nemusí dlouhodobě vyplácet. Když víte, že měsíčně utrácíte zbytečně stovky korun za to, co vlastně nevyužijete, můžete se klidně poohlédnout i po nabídkách u virtuálních operátorů. Ti sice nabízejí paušály bez neomezených jednotek, ale i tak je nabídka volných minut i dat plně dostačující, a hlavně je za poloviční ceny.

U SAZKAmobilu všechny tarify do 500 Kč 

Rozhodli jste se vyzkoušet díky  bezproblémovému přenosu čísla nové možnosti a přejít na levnější tarif? Třeba u SAZKAmobilu si nyní můžete vybrat z nové generace 4 Šťastných tarifů. Všechny tarify pořídíte max. do 500 Kč a i u toho nejlevnějšího za 99 Kč máte k dispozici data. Nebo můžete využít i přepdacené služby, kde určitě oceníte obměněnou nabídku datových balíčků, díky které získáte data za nejnižší cenu na trhu. „Novela zákona o elektronických komunikacích, která vstoupí v platnost 1. dubna, umožní zákazníkům ostatních operátorů přejít na naše tarify bez pokut. Změny vychází vstříc i zákazníkům, kteří si při změně operátora chtějí ponechat své mobilní číslo. Celý proces přenosu čísla bude ještě rychlejší a jednodušší. Naši nabídku cílíme především na zákazníky, kteří už přišli na to, že si nepotřebují platit drahé neomezené volání, které stejně nevyužijí, a raději preferují levné volání a SMS, případně slušnou porci dat,“ uzavírá Jan Schmiedhammer.

Další články

Načítám