Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jan Hrušínský neudržel nervy na uzdě. Jakmile se dozvěděl zprávu o tom, že se kvůli hrozbě koronaviru ruší všechny společenské akce s účastí nad 100 lidí, což se mimo jiné týká i divadel, rozzuřil se, a rozhodnutí vlády tvrdě zkritizoval na svém facebookovém profilu.

„Likvidace Divadla Na Jezerce! Likvidace všech nepohodlných. Dnes premiér Bureš a kluk, který zastává funkci ministra zdravotnictví, ohlásili kvůli třiceti nemocným lidem s příznaky lehké chřipky zákaz divadelních představení. I v tak malých divadlech jako je Divadlo Na Jezerce, kde je používána dezinfekce a dodržovány všechny hygienické zásady,“ rozzuřil se principál Divadla Na Jezerce.

Divadlo prý zasáhnou miliónové ztráty, o jejichž kompenzaci nepadlo ani slovo. Drsný vzkaz Hrušínského vzbudil v diskusích na sociálních sítích obrovský rozruch. Většina komentujících Hrušínského vztek nechápala.

„Nezlobte se, ale to je blbost. Většinou s vámi souhlasím, ale zdraví obyvatel je nad finančním ziskem i provozem divadel. Týden, dva to musíme všichni vydržet a já tomu opatření fandím,“ napsal jeden z diváků.

Těm se nelíbilo ani to, jak Hrušínský koronavirus zlehčuje a nemoc přirovnává k lehké chřipce. „No, ona to chřipka opravdu není. Tak vylosujte 99 lístků a hrajte pro tyto diváky, a v klidu si poslechněte argumenty pana profesora Prymuly,“ vzkázal mu další komentující.

„To jste přestřelil, kdybyste omarodil vy nebo někdo z vaší rodiny, mluvil byste jinak,“ přidal se další.

Ozvala se i Češka žijící v Itálii. „Tentokrát s vámi nesouhlasím, neblbněte, zavřete všechno, nebo dopadnete blbě, jak my v Itálii. Také jsme psali na začátku takové kraviny a brali to na lehkou váhu. Teď jsme zavření doma a máme strach," napsala Hrušínskému.

Principál Divadla Na Jezerce našel i zastánce, kteří rozhodnutí vlády také kritizovali. Podpořil ho například i herec a dabér Daniel Rous (daboval například Rosse z Přátel).

"Jo, beze zbytku souhlasím. Ale s blbci se bojuje hrozně těžko. Mrkni se, jak vypadá anketa v procentech po tvém příspěvku. To je prostě hrůza. Stádo blbů, kteří půjdou pro jistotu vyrabovat krámy. Nemám už slov,“ ulevil si Rous, který to v komentářích také schytal.

Rozhodnutí vlády se dotklo nejen divadel, ale i kin, koncertů, muzikálů, tiskových konferencí či sportovních utkání. Koncerty zrušily například kapely Kryštof, Wohnout, Tři sestry či zpěvačky Ewa Farna a Bára Basiková. Lucie Bílá musela zrušit turné na Slovensku, kde platí podobná opatření.

Myslíte si, že to Jan Hrušínský svým drsným příspěvkem přehnal?
Ano, bylo to zbytečné
88,8 %
Ne, souhlasím s ním
11,2 %
Celkem hlasovalo 199111 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám