Hlavní obsah
Článek

Herci, zpěváci a lidé z umělecké sféry neprožívají vůbec radostné chvíle. Dnešní zpráva o zrušení všech kulturních, sportovních a uměleckých akcí s účastí nad 100 osob kvůli šíření koronaviru, zasáhla například i herečku Hanu Vagnerovou (41). K nařízení vlády se po vzoru jiných také vyjádřila.

„Ano - tahle situace je k vzteku a je nepříjemná. Spousta z nás přijde na chvíli o práci, na kterou jsme se těšili nebo kterou jsme dlouho připravovali. Já sama jsem během minulého týdne přišla o čtyři skvělé nabídky. Bude to složité, protože nějakou dobu nebudeme vydělávat,“ rozepsala se na svém instagramovém profilu.

A protože oblíbená česká herečka studovala nějakou dobu v Itálii, vytvořila si během svého pobytu spoustu přátelských pout, díky kterým je informovaná o tamní situaci, především o dění v severní Itálii, která je zasažená nejvíce. Bohužel příliš povzbudivé zprávy to nejsou.

„Situace v Itálii je opravdu těžká. Je složitá ne proto, že by ten vir byl absolutně smrtící (většina z nás ho prodělá s většími či menšími komplikacemi), ale je podle všeho naprosto agresivně nakažlivý. Přenáší se příliš rychle a zatím se to nedaří zpomalit. V Itálii chybí lůžka, o nové pacienty se nemá kdo starat, případně je nemocnice už ani nedokážou přijmout,“ odhalila smutnou realitu svým fanouškům.

Na druhou stranu dle vlastních slov nemyslí, že by byl důvod k panice, ale spíš obezřetnosti. Nabádá, aby všichni dodržovali preventivní opatření, na která lékaři upozorňují. „Bohužel můžeme být bacilonosiči, aniž bychom si toho byli vědomi. Můžeme ohrozit starší lidi nebo lidi se sníženou imunitou. Takže jo - příštích pár týdnů bude hodně nepříjemných, ale pokud budeme ohleduplní a budeme dodržovat pravidla, mohou to být týdny a ne měsíce,“ vyzývá zrzavá kráska veřejnost.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám