Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Producent František Janeček (79) je jedním z těch, kteří musejí uzavřít divadlo. Představení muzikálu Čarodějka v GoJa Music Hall jsou kvůli nařízení státu a omezení kulturních akcí s účastí přes třicet osob na neurčito zrušena. I když bude přicházet o milióny korun týdně, rozhodnutí vlády respektuje a souhlasí s ním.

"Jde o životy statisíců lidí, možná miliónů. Souhlasím s tím. Divadlo mám rád, je to kus mého života, ale mám zdravý rozum. Zdraví lidí je daleko důležitější. V okamžiku, kdy se to takovou rychlostí šíří a lidé umírají, je to nebezpečné. Pokud to pomůže, je v pořádku, že toto rozhodnutí vlády přišlo," řekl Super.cz producent František Janeček, který jen na tržbách přijde týdně o zhruba tři milióny korun.

Diváci však o představení nepřijdou. "Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a budou vyměněny za lístky na náhradní termíny," dodal producent. Vláda nakonec ve středu vyhlásila nouzový stav, a tak divadlo bude zavřené nejméně měsíc.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám