Hlavní obsah
Článek

Manželé Nikol a Karel Heřmánkovi se představí v nové divadelní hře. Ve vlastní produkci uvedou v divadle Na Prádle inscenaci Pokoj v modrém. Režie se ujme Filip Renč (58), pro kterého půjde o první činohru.

Jde o hru o lásce, o chemii mezi lidmi, o vzájemné intimitě, takže fakt, že se v hlavních rolích představí manželé, může do inscenace vnést příjemné napětí.

Karel Heřmánek ml. a Nikol Kouklová Heřmánková se na jevišti objeví ne v jedné, respektive ve dvou, ale každý rovnou v pěti rolích. „Pochopitelně mě láká představa, že ztvárníme společně s Karlem všechny postavy. To vnímám jako velkou hereckou výzvu,“ říká Nikol.

Těší se také na spolupráci s Renčem. „Myslím si, že ono pomyslné oko filmaře přinese naší produkci minimalismus, reálnost a intimitu, kterou příběh vyloženě vyžaduje,“ míní herečka.

Sám Renč pak dodává: „Nabídku jsem přijal, protože si chci konečně zkusit činohru, která má k filmové režii a vedení herců velmi blízko. Právě herci jsou pro mě stavebním kamenem příběhu a emocí. Dle mého názoru je režisér u dobře napsané činohry jen jakýsi konzultant, třetí oko či konstruktivní dramaturg. Nebudu mít k dispozici kameru, střih ani obrazové triky - to vše bude muset nahradit výkon herců. A to je pro mě nové a inspirativní.”

Slavnostní uvedení Pokoje v modrém je naplánováno na 29. května v divadle Na Prádle.

Reklama

Další články

Načítám