Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme spolu mluvili naposledy, měl Václav Kopta (58) naplánovanou dietu. Kvůli roli, v níž ho můžete vidět v obnoveném muzikálu Addams Family, ale rozhodně kila shazovat nemusel. Jako strýček Fester nosí naopak pod kostýmem ještě náplň, vatón, aby vypadal víc při těle.

"Ale pod tou vycpávkou samozřejmě dlí sympatický štíhlý chlapec. Opravdu jsem už tak tři kila zhubnul a po tomhle představení ještě další dvě. Pod tím kostýmem vypotím tak dva a půl litru," řekl nám po slavnostní premiéře v Hudebním divadle v Karlíně.

K roli Festera se Kopta vrátil po dvou letech, i když o práci nemá nouzi. Mj. ho už v sobotu čeká moderování slavnostního vyhlášení cen Český lev. "Addams Family je srdeční záležitost, kdy mám možnost si zazpívat s velkým orchestrem a kolegy na obrovském jevišti. Takže jsem se sem vracel s obrovskou láskou a těšil jsem se na to," svěřil.

A to přesto, že má v muzikálu i dost náročné scény, kdy se vznáší nad jevištěm. "Vzhledem k tomu, že zvracím i na štaflích, je tohle v podstatě na hranici mých možností. Jsem bezpečně přikurtován na takovém létajícím stroji. Ale nesmím se dívat dolů, protože to bych znečistil jeviště," přiznal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám