Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jak Super.cz už informoval, česká modelka Lucie Smatanová (38), jež žije v Itálii, si kvůli obavám z koronaviru v Miláně, kde pracovně pobývala, naordinovala dobrovolnou domácí karanténu. Do Česka odletět nemohla, respektive mohla, ale čekala by ji zde povinná čtrnáctidenní karanténa a nemohla by poté odcestovat do Vídně na dlouhé měsíce nasmlouvanou prestižní práci.

Lucie měla obavu, aby ji stejný problém nečekal také v Rakousku, ale nestalo se tak. "Z Milána jsem odletěla. Vše bez problémů. Ve Vídni mě nečekala žádná kontrola," řekla Super.cz Lucie, která je již nyní v pracovním procesu.

"Respirátor jsem měla z domu až na hotel ve Vídni. Letiště v Miláně bylo poloprázdné a v letadle nás bylo asi třicet," prozrazuje.

Jaký má Lucie názor na zrušení letů z italských měst Miláno či Benátky? "Aby opatření zabralo, museli by přece zavřít veškeré lety a i hranice, nikoho nepouštět, což asi není reálné. Sleduji zpravodajství, kde mimo jiné soudí, kdo situaci nezvládl. Hodnotí se něco, co ještě ani není u konce. Z mého pohledu a podle mých informací v Itálii už v lednu všem, kteří přiletěli, kontrolovali teplotu. Testy na virus rozhodně nešetří, oproti jiným zemím, a to nejen evropským," říká Lucie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám