Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Luděk Sobota (68) je známý humorista. Vždy suverénně předstoupí před publikum a během několika okamžiků se všichni náramně baví. Jenže ne vždy tomu tak bylo. Přiznal, že dříve trpěl hroznou trémou, depresemi, několikrát zkolaboval a dokonce kvůli nervozitě sáhl po láhvi!

„Měl jsem nekonečnou trému. A potom, když jsem toho měl jednu dobu strašně moc, třicet představení do měsíce, do toho jsem točil filmy, hrál v televizi, měl rozvržený program na minuty, jsem uprostřed jednoho představení zkolaboval a odvezli mě na koronární jednotku. Potom se to opakovalo asi ještě pětkrát. A potom přicházely takový deprese, hrozné, nepopsatelné stavy,“ svěřil se Sobota v rozhovoru pro časopis Instinkt ze svého tehdejšího strašáka.

Jeho špatný psychický stav a strach z vyčerpání ho dokonce dohnal až tomu, že sáhl po alkoholu. „Bál jsem se, že kolaps přijde znovu. A do toho tréma. Musím se přiznat, že jsem si před představením často dal nějaký alkohol, abych trému eliminoval.“

Aby tomu učinil přítrž, musel vyhledat lékařskou pomoc. „Samozřejmě, že jsem pár psychiatrů navštívil,“ přiznává jindy humorem překypující komik. „Naštěstí to po nějaké době odeznělo. Teď musím zaklepat, dvacet let o tom nevím,“ uzavírá s úlevou.

Reklama

Další články

Načítám