Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušci filmů o agentu Jamesi Bondovi sepsali otevřený dopis, zveřejněný webem M16-HQ, v němž prosí studia MGM a Universal, aby upřednostnila zdraví veřejnosti před marketingem a posunula uvedení 25. bondovky s názvem Není čas zemřít. Mají strach z nákazy koronavirem.

Slavnostní premiéra očekávaného snímku je stále plánovaná na 31. 3. v Londýně. Další státy budou následovat. V Česku by měla proběhnout 8. 4. Situace si už vyžádala přesunutí uvedení filmu v Hongkongu na konec dubna. Zároveň byly zrušeny doprovodné press akce v Číně, Jižní Koreji a Japonsku.

Fanoušci požadují, aby se premiéra odsunula na léto. Bojí se totiž, že budou kvůli koronaviru uzavřena kina, a oni tak film neuvidí. „Je tu jistá šance, že do dubna budou kina uzavřena nebo omezena jejich kapacita. Zatím sice nebyly vydány žádné restrikce ohledně otevíracích dob, ale abychom citovali M ze Skyfall: Jak bezpečně se cítíte?“ stojí v dopisu.

Londýnská Royal Albert Hall, kde proběhne světová premiéra, má kapacitu více než 5 tisíc lidí. Utrpět mohou případně fanoušci ve státech, kde bylo kvůli koronaviru zakázáno shromažďování.

„Je to jen film, zdraví fanoušků a jejich rodin po celém světě je důležitější. Čekali jsme na snímek 4 roky, dalších pár měsíců nikomu neublíží, pouze zvýší zisk,“ apelují fanoušci. Tvůrci se zatím k jejich prosbám nevyjádřili.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám