Hlavní obsah
Článek

Nejstarší dcera zesnulého Karla Gotta (†80) tušila, že se žádného dědictví po smrti tatínka nedočká. Svého nároku se zřekla a byla mistrem ještě za jeho života podpořena finanční náhradou. „Ano, něco jsem tatínkovi podepsala, ale už nevím, co to bylo. Rozhodně v tuto chvíli nic nenárokuji a počkám na klasické dědické řízení,“ sdělila v říjnu Dominika Gottová (50).

V dokumentech, které podepisovala se dle vlastních slov příliš nevyznala a zřejmě doufala, že dědické řízení ještě něco změní. Nyní už je ale jasné, že na majetek ani peníze nárok nemá. Tuto informaci potvrdila i notářka.

„Vaše klientka za života zůstavitele sepsala smlouvu o zřeknutí se dědického práva. Není proto účastníkem pozůstalostního řízení po shora uvedeném zůstaviteli. Jestliže se nepominutelný dědic zřekl svého dědického práva, zřekl se tím i práva na povinný díl,“ uvedla JUDr. Alena Procházková Blesku.

Dominika na tuto informaci deníku reaguje tak, že situaci už nechce dál řešit. „Nebudu své tehdejší rozhodnutí, kdy mi tatínek finančně pomohl, nijak rozporovat,“ uzavřela Gottová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám