Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Julie Walters (69), českým divákům známá především ze série Harry Potter, ve které ztvárnila maminku Weasleyovou, v rozhovoru pro BBC uvedla, že jí lékaři před 18 měsíci diagnostikovali rakovinu tlustého střeva ve třetím stádiu. Podstoupila operaci a chemoterapie a nyní je podle svých slov v pořádku.

Lékaře herečka navštívila nejdřív se zažívacími potížemi a „lehkým diskomfortem“, následně pomoc vyhledala kvůli bolesti břicha, pálení žáhy a zvracení. Vyšetření bohužel ukázala na rakovinu. „Pořád jsem si myslela, jak je to směšné, že to musí být chyba. Nemohla jsem tomu uvěřit,“ řekla Walters.

Následovala operace, při níž jí lékaři odebrali 30 centimetrů střeva, a chemoterapie. Nyní se cítí „opravdu dobře“, uvedla. „Právě jsem byla na prohlídce a vím, že jsem čistá,“ svěřila.

Nemoc kromě jiného změnila hereččin postoj k práci, chce víc odpočívat. „Neříkám, že už nebudu točit, ale nemyslím si, že ještě budu pracovat šest dní v týdnu, od pěti od rána do sedmi do večera,“ řekla Walters.

Ta už loni v březnu ohlásila profesní pauzu. Své rozhodnutí tehdy zdůvodnila vyčerpáním.

Reklama

Další články

Načítám