Hlavní obsah
Článek

Kamila Moučková (83) se v pořadu Příběhy slavných svěřila s jedním ze svých největších bolů. Se svým dlouholetým životním partnerem Jiřím Zahajským, s nímž žila celých 31 let, v roce 1968 otěhotněla. Ale protože už tehdy měla tři děti a období nebylo právě příznivé, rozhodla se, že si dítě nenechá a zvolila potrat.

„Tenkrát to pro mě bylo tak strašně náročný. Měla jsem pocit, že si to nemůžu dovolit,“ vzpomíná na dobu, kdy se rozhodovala, zda si čtvrtého potomka nechá nebo ne. Když se rozhodla, že půjde na potrat, její partner ji podpořil. „Jirka se zachoval fantasticky. Já jsem mu to řekla a ptala jsem se, co s tím, když mám už tři děti. A on řekl, že je to věc ženský. Že samozřejmě chlap, když miluje ženskou, tak s ní chce mít dítě, ale že snad není všem dnům konec,“ vzpomíná na slova svého partnera. Společných potomků se však už nedočkali. Jiří Zahajský později již děti nikdy neměl.

Osud totiž Kamile Moučkové přichystal ještě jednu drsnou zkoušku. Její milovaný muž ji po dlouhých letech opustil a odešel k její nejlepší přítelkyni, herečce Janě Brejchové. „Jirku jsem strašně milovala. Když odešel k Janě, byla to pro mě největší rána v životě. Byla to dvojitá rána od kamarádky a od mého milovaného člověka,“ vyznala se Moučková.

Reklama

Další články

Načítám