Hlavní obsah
Článek

Sympatický Josef chtěl být kuchařem od dětství. Rodiče si ale přáli, aby vystudoval střední i vysokou školu, a tak se ke svému snu vrátil až v dospělosti. Před rokem se pokusil uspět v kuchařské show, kde se ale těsně před branami finálových kol neumístil a vrátil se domů s nepořízenou. Jak sám říká, neúspěch ho zdrtil.

Nevzdal se a začal na sobě pracovat, a to i po stránce fyzické. Když se totiž naposledy postavil před porotu MasterChefa, bylo na první pohled jasné, že má k jídlu blízký vztah. Josef nemůže zapomenout na jedno odpoledne, kdy se jeho dcera vrátila ze školy s otázkou: „Tatínku ty seš tlustej? Děti mi říkají, že jsi tlustej.“

Dětská upřímnost Josefem otřásla. „Tak nejsem nejhubenější, a to byl takovej impuls, kdy jsem se nad sebou začal zamýšlet,“ přiznává. S vervou se pustil do tréninků a podařilo se mu zhubnout neuvěřitelných 46 kg! Ve váhové proměně ho podpořila také manželka, se kterou společně shodili přes 70 kilogramů. V novém těle se letos přišel ukázat do kuchařské show znovu. Není překvapením, že ho porotci skoro nepoznali. „Neviděli jsme se už někdy a nevypadal jste náhodou jinak?“ ptá se Josefa šéfkuchař Radek Kašpárek.

Tentokrát měl sedmatřicetiletý Josef štěstí a jeho pevná vůle přinesla víc ovoce, než čekal. Svým receptem porotu natolik ohromil, že dostal přímý postup mezi finálovou šestnáctku kuchařů.

Reklama

Další články

Načítám