Hlavní obsah
Článek

Herečka Gabrielle Union si získala internet, když se na sociálních sítích podělila o video, v němž její nevlastní syn Zion (12), syn basketbalisty Dwyana Wada, kterého si v roce 2014 vzala za muže, mluví o svém rozhodnutí vystoupit jako transgender. Chlapec se narodil jako Zion Malachi Airamis Wade, ale už nějakou dobu se necítí být chlapcem, a tak ho nyní rodiče představili světu jako Zayu.

Dojemné video pořídil právě Wade a Zaya v něm mluví o tom, jak je důležité, aby byl člověk za každých okolností sám sebou. „Jaký má význam tu vůbec být, když musíš být někým, kým nejsi?“ je slyšet Zaya.

Dwyane se později dcery zeptal, jestli chce, aby lidé byli autentičtí, i když jsou k nim ostatní krutí a snaží se jim ublížit.

„Ano. Může to být těžké, to určitě, ale myslím, že když to překonáte, budete lepší verzí sebe samých. I v těch nejtěžších časech musíte vydržet. Stojí to za to,“ odpověděla mu.

„Seznamte se se Zayou. Je soucitná, milující, neskutečně chytrá a my jsme na ni tolik pyšní. Je v pořádku naslouchat, milovat a respektovat vaše děti takové, jaké jsou,“ napsala Union do popisku videa.

Dwyane promluvil o dceři i v úterý v pořadu Ellen DeGeneres, kde prozradil, že Zaya prochází proměnou v ženu. „Bylo naší povinností si zjistit všechny potřebné informace. Snažili jsme se pochopit a vstřebat všechno, co šlo, abychom měli jistotu, že má naše dítě tu nejlepší možnost být samo sebou,“ uvedl. Wade má z předchozích vztahů tři děti. S Union má pak ještě dceru Kaaviu (1).

Související témata:
Dwyane Wade

Reklama

Další články

Načítám