Hlavní obsah
Článek

Byt nebo dům se zahradou, výhled na zeleň či na město, terasa s pohodlným posezením, krásný prosluněný den. Idylka. Ale jen do chvíle, než se do terasy pořádně opře sluníčko. Z oblíbeného místa se stane neobyvatelná výheň, podlaha pálí, v houpacím křesle se koupete ve vlastním potu, takže úprk dovnitř. Co s tím? Počkat si na podzim?

Atraktivní varianta pro zastřešení terasy

Foto: Atypy.cz
Více

Foto: Atypy.cz

Komerční sdělení

Moderní architekti mají rádi velké prosklené plochy, na papíře ovšem slunce nesvítí. Až se tak v reálu stane, polije vás horko. Touha po zastřešení prosluněné terasy prudce stoupá spolu s venkovními teplotami, nejlepší je proto najít vhodné řešení ještě před tím, než se situace v letních měsících stane nesnesitelnou. Zkušení vědí, že poloviční řešení se v tomto případě nevyplatí. Slunečníky jsou pro zlost a stará, často nefunkční řešení odvál čas. Nebo vítr. Atraktivní variantou pro zastřešení terasy je hliníková pergola se stahovací střechou určená k montáži ke zdi domu. Subtilní a nenápadné řešení je výborné i pro stylové budovy, na které jen tak něco dodatečně nepřilepíte – aniž byste nepokazili ten styl.

Aby tam byla, když ji potřebujete. A nebyla, když ne...

Foto: Atypy.cz
Více

Foto: Atypy.cz

Komerční sdělení

Jednou ze zásadních výhod pohyblivé pergoly je to, že – je pohyblivá. Slouží, když svítí, a ustoupí, když ne. Tuto vlastnost oceníte především v zimních měsících, kdy je denní světlo vzácné a napevno zastřešené pergoly jej do interiéru moc nepropustí, zvlášť pokud jsou navíc pokryté vrstvou sněhu. I přesto, že je pergola pohyblivá, je stabilní a spolehlivá. Majetek pod ní ochrání i v náročných klimatických podmínkách před silným deštěm (má integrovaný okap) i větrem (vydrží nápor až do 117 km/h). Celá pergola sestává ze dvou hlavních částí – lehké a bezúdržbové hliníkové konstrukce a stahovací střechy. Pojezdová plachta se skládá z nepromokavého třívrstvého PVC, který se v letních měsících postará o zachování příjemných klimatických podmínek nejen pod ní, ale i v navazujícím interiéru. Spodní vrstva je designová, prostřední černá vrstva zajistí minimální prostupnost světla a horní hladká vrstva se postará o co nejlepší stékání vody. Akrylový ochranný lak zajistí snadnější údržbu.

Individuální provedení dle přání zákazníka

Foto: Atypy.cz
Více

Foto: Atypy.cz

Komerční sdělení

Žádné z rozměrů pergoly nejsou typizovány, všechny instalace se provádějí na míru potřebám konkrétního zákazníka. Fantazii a především prostoru se nekladou žádné překážky, velmi oblíbenou je varianta samostojného provedení bez nosných sloupů. K dalším možnostem individualizace pergoly patří barva střechy, barva konstrukce, přidání boční stěny či výběr osvětlení integrovaného do horních profilů. Vysoce odolná pohyblivá pergola je univerzálním stínidlem nejen pro terasy bytových domů, pro zahrady rodinných domů, ale rovněž pro zahradní restaurace a další komerční objekty. Díky skládacímu způsobu montáže, kdy na sebe jednotlivé prvky šikovně navazují, je celkový rozměr pokrytí prakticky neomezený.

Další články

Načítám