Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Turecko v posledních letech okouzlilo tisíce Čechů. Luxusní hotely, průzračné moře, zajímavé výlety. Stále nejste přesvědčení? Specialisté z portálu dovolena.cz vás přesvědčí pouhými pěti důvody! Nechcete se letos v létě očarovat i vy!

Jako v peřince

Foto: Student agency
Více

Foto: Student agency

Komerční sdělení

Chcete být na dovolené hýčkáni? V tom případě je Turecko tím pravým místem pro vás. Tamní hoteliéři každý rok do nabídky zařazují novinky. „Konkurence ve Středomoří je vysoká a turecké hotely s ní v posledních 3 letech bojují velice úspěšně. Vodní atrakce, luxusní ubytování, to vše za velice dostupné ceny,“ vyzdvihuje výhody ředitel portálu dovolena.cz Petr Komárek.

Tisícero chutí

Foto: Student agency
Více

Foto: Student agency

Komerční sdělení

Rozmanitost. Právě tímto slovem lze charakterizovat tureckou kuchyni. Pokud nejste fanda orientálních chutí, v nabídkách all inclusive stravy jistě najdete i pokrmy, které neurazí ani poctivou staročeskou kuchařku. Gurmáni celého světa se shodují, že turecká kuchyně je po francouzské druhá nejlepší na světě. Vyzkoušejte třeba některou z variací kebabu. Ideální sladkou tečkou je typická baklava.

Zlaté pláže

Foto: Student agency
Více

Foto: Student agency

Komerční sdělení

Rozeklané pobřeží plné skalních útesů a cesty k hladině podobné kozím stezkám? Nic takového v Turecku nečekejte. Pravda – Egejská riviéra je podobná členitému pobřeží Řecka. I tam najdete, stejně jako na oblíbenější Turecké riviéře, dlouhé písečné pláže, kde je místo pro každého. Ty nejznámější pláže najdete v okolí Alanye. Patří mezi ně bezesporu Kleopatřina pláž, svými půvaby vás okouzlí Modrá laguna Ölüdeniz nebo oblíbená pláž Lara.

Dovolená bez nudy

Foto: Student agency
Více

Foto: Student agency

Komerční sdělení

K letní dovolené patří dobrodružství a objevování neznámého. Pokud vám hotelový areál bude malý a vodní adrenalinové atrakce pro vás nejsou nic nového, nevěšte hlavu. „Turecko je fascinující země, kde se po tisícileté prolínali vlivy různých kultur, které za sebou zanechaly stopy,“ popisuje Komárek. Doporučuje návštěvu některého z historických měst jako je Troja či Efez. Neměli byste opomenout přírodní divy, které obdivovali už starověcí Řekové - termální prameny Pamukkale. Jedinečným zážitkem je návštěva tradičních tureckých lázní nebo bazarů. Přivezete si jako suvenýr pytlíček koření nebo rovnou ručně vyráběný koberec?

Bez deště a bez mráčku

Foto: Student agency
Více

Foto: Student agency

Komerční sdělení

Turistická sezona v Turecku začíná už v polovině května, Teploty postupně stoupají až po svůj červencový vrchol, kdy atakuje rtuť teploměru 35 stupňů. „Pokud se rádi vyhříváte, zamiřte na jižní Tureckou riviéru. Na té Egejské se přeci jen teploty drží blíže tropické 30,“ vysvětluje Komárek za portál dovolena.cz. Letní počasí v Turecku vydrží asi do poloviny října. Tip na závěr: V Turecku se od jara do podzimu vytrvalých dešťů bát nemusíte. Místo deštníku si přibalte tubu opalovacího krému navíc.

Další články

Načítám