Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O tom, jak náročné umí být herecké povolání, by vám povyprávěl nejeden kumštýř. Nejen časově, ale i psychicky. A když se sejde víc projektů, může dojít i na stavy hraničící se zoufalstvím, jak přiznala herečka Jana Holcová, známá z Dejvického divadla i ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Zkušenost má v čerstvé paměti, pracovně náročným obdobím prošla loni v listopadu. „Intenzivně jsem zkoušela v Dejvickém divadle, často jsem točila Ordinaci. Pracovala jsem i šestnáct hodin denně. Ráno jsem jela točit, pak jsem spěchala na zkoušku, po ní zpátky na natáčení, večer zase do divadla na představení a v noci jsem se učila na další natáčecí den. Z toho už jsem byla zoufalá. Tahle profese vyžaduje práci s emocemi. A na tu musíte mít energii. Pro mě je velmi důležité se vyspat, pokud jsou ranní nástupy, trpím,“ svěřila herečka.

Brzký nástup, na sedmou hodinu, měla i při natáčení dílu, ve kterém došlo na jednu z nejnáročnějších maskérských akcí historie seriálu. Točila se tzv. torakotomie, otevření hrudníku. „Maskérky odvedly neskutečnou práci a připravily to tak uvěřitelně, že i když jsem věděla, že strkám ruku pod kus vepřového, bylo mi to hodně nepříjemné,“ uvedla Holcová, která se v seriálu objevuje v roli Zity Drábové.

Ve zmíněném Dejvickém divadle ji diváci mohou vídat mj. v hrách Dabing Street, Ucpanej systém, Kakadu, Zítra to spustíme aneb Kdo je tady gentleman nebo v zatím nejnovější inscenaci Játra, která měla premiéru loni koncem listopadu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám