Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Evu Josefíkovou (34) mohou fanoušci vídat nejen na televizních obrazovkách (zahrála si v seriálech Kosmo, Tátové na tahu nebo Modrý kód či v pohádkách Korunní princ a Princezna a půl království), ale také na jevištích. Působí na několika pražských scénách, mj. v Divadle Bez zábradlí, kde začínala a hostovala už během studií na DAMU.

Hrou, v níž se Josefíková ve zmíněném divadle objevuje nejdéle, je Garderobiér Ronalda Harwooda. „Na posledním představení jsme si zrovna říkali, jak to letí, že už spolu hrajeme šest let!“ řekla Eva, která s kolegy, jmenovitě s Karlem Heřmánkem (76), Josefem Cardou, Barborou Kodetovou (53), Danou Syslovou, Zdeňkem Duškem a Karlem Heřmánkem jr., jenž se alternuje s Martinem Kubačákem, nedávno odehrála jubilejní 70. reprízu. Sestavu doplňuje ještě Vanda Chaloupková, která se alternuje s Josefíkovou.

„Jde o nádhernou hru z divadelního prostředí, která divákovi přiblíží, jak velká může být oddanost umění. Má postava Irene je spíše drobného vzezření i rozsahu, ale vždy se na ni těším, i kvůli setkání s kolegy, které mám moc ráda. Jak sama Irene v jedné scéně říká: ‚Jsem pyšná, že jsem s vámi mohla stát na scéně‘. A za sebe to podepisuji vzkazuji všem kolegům. Je to radost!“ dodala Eva.

Reklama

Další články

Načítám